уторак, 02. новембар 2010.


ZAŠTO NE ŽELE DA IH NE VOLIM „ A VALA NITI DA PLATE ZA TO


Ja bih ovom prilikom o jednom mom poslu...:)

U okruženju u kome ja živim ako „ne volite“ ljude najverovatnije nećete imati redovna primanja, nećete moći lepo da se oblačite, nećete moći da putujete u neke daleke lepe gradove, nećete moći da rodite bebu baš onda kad to jako poželite, nećete moći da odete na sajam knjiga, nećete moći da vakcinišete psa protiv besnila na vreme, niti će vaš ljubavnik iz jednog udaljenog grada moći da doputuje onog vikenda kada vam oboma to odgovara, niti ćete moći da provedete taj vikend ušuškani u svom toplom domu gledajući filmove i grickajući pistaće i urme.

I jos mnogo toga nećete moći u okruženju u kome ja živim samo zato sto „ne volite“ ljude jer ako ljudi žele da ih „volite“ zašto bi vam plaćali da ih „ne volite“. Svašta!

Kada sam se ja upisivala u srednju školu, dakle kad sam prvi put u životu ozbiljno morala da se izjasnim šta ću biti ako jednog dana porastem, postojali su sledeći smerovi ili profili:

„kulturolog-inokorespodent“, „fizicar-saradnik u nastavi“, „matematičar-saradnik u nastavi“ itd.

I upisala ja tu školu i završila (mada ponekad sanjam kako kasnim na maturski ispit a uz to imam gomilu izostanaka) al’ se nešto ne sećam da sam se upisala na smer „ispravljač krivih Drina“ niti smer „non-profit dijagnostičar“. Ne sećam se nešto ni ko je to, dok sam ja rasla, u mojoj kući tako osobito za istinom bio poginuo? Možda sam Bog?! Zna.

Nešto je otac ponekad pričao o smislu...o Nikoli Tesli...ali davno to beše.

Onda mi je jednom prilikom, moj tada tek budući muž poklonio špil tarot karata i održao mi kratki kurs iz čitanja istih. Dal’ sam ja toliki talenat ili šta znam ja...ali moji drugari kojima sam „čitala tarot“ popadaše u nesvest a s njima i ja od čuda kako sve „pogadjam“. I pitam ja mog tada tek budućeg muža „Dobro u čemu je fora?“ a moj tada tek budući muž reče:“Pa...jednostavno...SVI IONAKO ZNAMO SVE!“

Ionako se sve o vama već lepo može videti iz vašeg natalnog horoskopa, iz vašeg dlana, stopala, iz vašeg irisa, vidi se iz oblika vašeg nosa, oblika vaše zadnjice, oblika vaše lobanje, neke moje kolege homeopate mogu vas pročitati po noktima na rukama i nogama (naravno po onim koje krijete ispod vestačkih, mada neki vide i kroz njih), vidi se iz tlocrta vaše kuće, vidi se i iz tlocrta kuće koju ste iznajmili (iako nije vaša), vidi se po vašem psu (koga možda niste vakcinisali protiv besnila). Samo se nadajte da se ne vidi!

Dakle, nemam ja ništa s tim, lepo vam kažem. Izvinite, ali znate vi zašto ste debeli, zašto ste žgoljavi, zašto ste se vakcinisali protiv nekog životinjskog gripa, zašto vas je žena napustila, zašto vas muž vara, zašto imate tumore, vrtoglavice, tahikardije, zašto ne vraćate knjige u biblioteku, zašto vam se ne da da napustite rodnu grudu i otisnete se u lepi beli svet, znate vi da vas mama nije volela, znate vi zašto imate trinaest godina mladjeg ili starijeg muškarca, znate vi zašto se tata obesio, znate vi zašto vam je dete na heroinu, znate vi zašto vaš sin ima uvek pet devojaka paralelno, znate zašto dete nema snage da vam se skine s grbače, znate vi gde ste ostavili makaze, znate zašto ste slomili ruku i znate da ste hteli što jeftinije da vam uradim Feng Shui projekat (najbolje besplatno) a znate i da nije istina da ja (baš ja) vas „ne volim“. Izvinite, ali znate.

Nije da ja vas ne volim, samo vam pomažem (neko to naziva silovanjem) da prekinete sa čekanjem da vaš odraz u ogledalu postane onoliko lep koliko vi to želite i takav da uopšte možete da podnesete svoj odraz. Sorry! Odraz u ogledalu nikad ne postane lep čekanjem. Lepota odraza u ogledalu ima veće šanse ako npr napravite veliko spremanje u svojoj kući i naučite da čitate ono sto sami pišete po sopstvenom domu.

Mogu vam pomoći (ubediti vas, naterati, podržati, dodati vam papirnu maramicu kad krenete da cmizdrite...) da pročitate sopstvene zapise u svom domu:

- o sopstvenoj karijeri

- o sopstvenom znanju

- o sopstvenoj porodici (auuuu!)

- o sopstvenom odnosu prema novcu

- o sopstvenom uspehu u zivotu

- o sopstvenom partnerstvu i ljubavi

- o sopstvenoj budućnosti i deci

- o sopstvenom Bogu ili kako li ga već zovete

- o sopstvenom zdravlju i celosti

„Ne voli“ vas vaša glancalica vašeg sopstvenog ogledala

P.S. O tome kako je moja koleginica homeopata iz Britanije očitala (on line) stanje mog bivšeg bračnog života (po „dijagnozi“ koju je postavila mom psu...drugi put. Bruka! ;)

Нема коментара:

Постави коментар